استئارات آلومینیوم دررنگ سازی را می توان ماده ای شیمیایی موثر در کیفیت رنگ، سازگاری بت محیط زیست و مواردی دیگر دانست. اهمیت استئارات آلومینیوم دررنگ سازی زمانی مشخص می شود که عدم مصرف آن باعث عدم تولید رنگ می شود. در ادامه همین مثاله از سایت استئارات ایران با هم این موضوع را بررسی می کنیم.

استئارات آلومینیوم 

استئارات آلومینیوم یک ماده شیمیایی به شکل پودر سفید میکرونیزه است که در خانواده ترکیبات آلی قرار دارد و از ترکیب نمک آلومینیوم و اسید استئاریک حاصل می شود. از کاربرد های برجسته این ماده می توان به جلوگیری از تشکیل کف جلوگیری، غلظت دهنده در صنایع رنگ، سرامیک، لعاب کاری و پلاستیک و گریس سازی نام برد.

آلومینیوم استئارات در روغن های غیر گیاهی در دمای بالای 60 درجه حل می شود که پس از سرد شدن عمل ژله شدن (تغلیظ) اتفاق می افتد. در جریان معمول ساخت رنگ ها، قبل از اضافه کردن نفت یا حلال ، استئارات آلومینیوم با رنگدانه آسیاب می شود.

استئارات آلومینیوم دررنگ سازیاستئارات آلومینیوم دررنگ سازی

کاربرد استئارات آلومینیوم درصنعت رنگ سازی

ابتدائی ترین و ساده ترین رنگ های روغنی حاصل ترکیبی از رنگدانه و روغن های خشک شونده بوده اند. سرانجام خشک کن ها، رزین ها، پرکن ها و بعضی اوقات مواد ناخالص و معلق کمکی نیز به آن افزوده شده اند.

استئارات آلومینیوم دررنگ سازی یکی از اجزاء سازنده رنگ است که در قرن بیستم به کار گرفته شد. ژلاتینه شدن حلال های نفت به وسیله صابون آلومینیوم حداقل از اواخر قرن نوزدهم شناخته شده بوده است اما استئارات آلومینیوم، تا مدت ها بعد برای تغییر خواص رنگ مورد استفاده قرار نگرفت. در سال 1901 چـرچ استفاده از “نمک آلی اسید اولئیک آلومینا” را، برای جلوگیری از “ته نشین شدن” ماده قرمز رنگ هنگام عبور از لوله را یادآور شد. نظریه ای که در چاپ 1890 کتاب چرچ یافت نمی شود. تا دهه های بعدی، حتی در پروتکل آزمایشات گـاردنـر سال 1911،که از نخستین سری کتاب ها در مورد استاندارد صنعتی برای آنالیز رنگ محسوب می شود، هیچ ذکر از این ماده یا مواد مشابه نشده است.

استئارات آلومینیوم دررنگ سازی باعث جلوگیری از جدا شدن رنگدانه معلق در نفت کمک نموده، موجب کاهش میزان نفت مورد نیاز برای خیساندن رنگدانه شده و با افزایش غلظت رنگ از طریق تشکیل ژل با نفت، باعث کاهش رنگدانه مورد نیاز می شود.

کاربرد استئارات آلومینیوم درصنعت رنگ سازیکاربرد استئارات آلومینیوم درصنعت رنگ سازی

تحقیقات در مورد استفاده از استئارات آلومینیوم و روی به عنوان کمک کننده به خرد کردن رنگدانه و جلوگیری از ته نشین شدن یا جدا شدن رنگدانه از حامل (واسطه) در سال 1920 منتج به درخواست حق ثبت انحصاری (patent) شد و در 23 جولای 1922 حق امتیاز آن در آمریکا)  (U.S.patent #1,421,625 به Clarence A. Ward اعطاء شد. استئارات آلومینیوم در گستره 1 تا 5% وزن افزوده می شود. حق امتیاز (patent #1,428,273) آمریکا بیانگر چند گونگی این دستورالعمل است اما بکار گیری روغن های معدنی اشباع نشده بعنوان واسطه (حامل) و صابون آلومینیوم (استئارات، palmitate و غیره) که نفت را ژله ای نماید، در 5 سپتامبر 1922 برای  Fanchem W. A. Collings صادر شد.

کتاب راهنمای 1923 نقاشان تجاری این صابون ها را در لیست خود نیاورده بود اما چهارمین چاپ دستورالعمل تست رنگ کاردنر در سال 1927 قید نمود که : “طی سال های اخیر مقادیر قابل ملاحظه ای استئارات آلومینیوم در صنایع رنگ و جلا استفاده شده است.” (گاردنر 1927 ص 664).

یک دستورالعمل تست بریتانیائی سال 1927، در ذکر استئارات آلومینیوم یا طبقه مواد آن قصور ورزید. (فوکس و بوئلز 1927) بنابراین حداقل تا اواسط دهه 1920 استئارات آلومینیوم برای استفاده تجاری و بطور ضمنی برای استفاده در رنگ های هنری موجود بود.

در رابطه با خیساندن رنگدانه ها، بطور معمول مقدار کمی اسید چرب موجود در نفت فشرده به تشکیل صابون در میانجی رنگدانه و پراکندگی و بهبود خصوصیات ته نشینی کمک می کند. تخم کتان تصفیه شده با اسید چرب پائین خود که بواسطه رنگدانه پوشش داده شده با صابون فلزی مشکل ته نشینی ایجاد می کند.

زمان اولین استفاده از استئارات آلومینیوم درمشخصا” رنگ های هنری معلوم نیست اما بطور مستقیم در سال 1942 در بررسی مواد رنگی ذکر شده است. (گیتنز و استود 1942) و در نوشته ای از لویسون در 1949 که نوشت: “… استفاده از استئارات آلومینیوم بطور معمول برای چندین دهه بطور روشن اظهار شده است. (لویسون 1949 ص 826). او همچنین یاد آور شد که صابون می تواند در مقادیر بالای 2% مواد آسیاب شده بدون رنگدانه رنگی رقیق شده اضافه شود.

بر خلاف استئارات کلسیم و روی که بصورت نمک 100% خالص موجود می باشند، استئارات آلومینیومی که بصورت تجاری استفاده می شود ماده مرکبی است که مشمول فن قیاس اوزان اتمی (stoichiometry) نمی شود. آلومینیوم سه ظرفیتی ممکن است با یک یا دو آنیون استئارات با باقیمانده بار الکتریکی که بوسیله آنیون های هیدروکسیل خنثی شده باشد، یکجا شود. (الیوت 1946، پیل پل 1971). چنین بنظر می رسد که سیستم های آبگون برای تهیه یا به کار بردن نمک گیری منجر به دسته ای از تولیدات شوند که شامل مقادیر متنوعی از استئارات، هیدروکسیل و واحد هائی از آب شوند. (پیل پل 1963).در سیستم های بدون آب لازم است که تهیه استئارات ها بالاتر از نمک باشد. تهیه تجاری استئارات آلومینیوم در هر جائی ممکن است حاوی 2 تا 7% وزن اسید استئاریک باشد (پیل پل 1971، ویتکو 1999). آنالیز وزن 2 نمونه تجاری بوسیله نویسنده 2 و 3% اسید استئاریک آزاد نشان داد.

کاربرد استئارات آلومینیوم دررنگ سازیکاربرد استئارات آلومینیوم دررنگ سازی

آماده سازی اولیه ممکن است محتوی مقادیر قابل توجهی از palmitate (از اسید روغن خرما) باشد. از آنجا که اسید استئاریک تجاری بکار رفته در تهیه صابون های فلزی فقط حدود 90% خالص هستند، سایر اسید های چرب (پالمیتیک، اولئیک، لینولئیک و غیره) نیز بعنوان ناخالصی یافت شدند. (پیل پل 1971).

آلومینیوم استئارات روغن های غیر گیاهی را در حرارت حل کرده و اگر مقدار بالائی و بقدر کافی کنسانتره صابون به کار رفته باشد، در زمان سرد کردن، عمل ژله شدن اتفاق می افتد. در جریان معمول ساخت رنگ ها، قبل از اضافه کردن نفت استئارات آلومینیوم با رنگدانه آسیاب می شود.

در یک سری از آزمایشات گاردنر اثرات صابون های فلزی را روی رنگدانه ها تست نمود و دریافت که استئارات آلومینیوم سطح ذرات رنگدانه را پوشش داده و به جلوگیری از ته نشین شدن آن و نیز کاهش مقدار نفت مورد نیاز برای خیساندن رنگدانه کمک نمود. مقدار استئارات آلومینیوم مورد نیاز برای پوشش رنگدانه بر اساس وزن متغییر است اما یک محلول 2% وزنی استئارات آلومینیوم (وزن استئارات /وزن نفت) از یک محلول 5/0 یا 4% در اصلاح سطح (رنگدانه) موثر تر است. (گاردنر 1930). صابون ها سطح رنگدانه را پوشش داده و با اثر فضائی (steric effects) یا مکانیسم شارژ الکتریکی ذرات را از متراکم شدن حفظ کرده. (پیل پل 1966). و رنگدانه را بصورت معلق نگاه می دارد.

با افزایش مقادیر استئارات آلومینیوم، مخلوط نفت و رنگدانه چسبناک (viscous) شده و با بکار گیری مقدار مناسبی استئارات آلومینیوم رنگ می تواند در کنسانتره کمتری از رنگدانه ژل شود. (مایر 1965). این روش می تواند برای درست کردن یک رنگ با هزینه کمتر بکار گرفته شود زیرا مقدار کمتری از رنگدانه گران قیمت مورد نیاز خواهد بود. یک امتیاز برجسته بکار گرفتن استئارات آن است که زمانی که نفت و رنگدانه زمان طولانی درظرف رنگ می مانند، از هم جدا نمی شوند.

کلمات مرتبط:

مواد اولیه رنگ سازی,شیمی رنگ چیست,رنگ مواد شیمیایی,روش های تولید صنایع رنگ,روش تولید پیگمنت,رنگ های خمره ای,فرمول ساخت رنگ,رزین در رنگ

سازی,انواع رنگدانه های معدنی,مواد تشکیل دهنده روغن جلا,رنگ فراز پیشه,


موارد مصرف استئارات ها در صنایع مختلف از جمله نفت و پتروشیمی،پلاستیک و مستربج و کامپاند ،صنایع رنگ و رزین و ... می باشد .


فروشنده: شرکت بازرگانی پیشرو سلامت افروز خاورمیانه


مشخصات فنی:استئارات شیمیایی.استبلایزر 


کشور: ایران

حداقل سفارش: 500 کیلوگرم

حداکثر سفارش: 20 تن

نوع معامله: نقدی

بسته بندی: کیسه ۵۰ کیلویی

 

توضیحات: فروش انواع استئارات شیمیایی.استبلایزر.مستیقم ازتولیدکننده بدون واسطه


اطلاعات تماس

شرکت پیشرو سلامت افروز خاورمیانه 

09109064346: بیرانوند


 

کلمات کلیدی:

استئارات/استئارات کلسیم/استئارات آلومینیوم/استئارات سدیم /استئارات پتاسیم/استئارات منیزیم/استئارات روی/زینک استئارات/استئارات کلسیم/اسید استئاریک/عناصر فلزی/عناصر شیمیایی/فرمولاسیون پایدارکنندهای حرارتی/فرمولاسیون/پایدارکنندهای حرارتی/پایدارکننده/گرانول/اسید/PVC/پلیمر/کاپماند/پیگمنت/خنثی کننده /رباینده/آبگریز/محیط زیست/فلز/ضد چسبندگی/بهبود سیالیت/روان سازی/پودر/محصولات آرایشی/فرآورده های صنعتی/پوشش دهی/ایمنی/پایداری مناسب/ترکیبات آلی/میکرونیزه/سرامیک/لعاب کاری/گریس سازی/تغلیظ/امولسیفایر/یون/مک پتاسیم اشباع شده/اسیدهای چرب/تثبیت کننده/بوتادین/تولید لاستیک سنتتیک/تولید مونو و دی گلیسریدها/آمولسیون کننده/پودر سفید رنگ/تثبیت امولسیون/نفت/پتروشیمی/لاستیک/مستربج و کامپاند /صنایع رنگ/رزین/تثبیت امولسیون/کاربرد ستئارات/کاربرد استئارات کلسیم/کاربرد استئارات روی/فروش استئارات/ خرید استئارات /استابلایزر/پی وی سی