صفحه اصلی
محصولات مقالات اطلاع رسانی مشتریان ما ارتباط با ما سبد خرید
boat
 





1399/10/08 - 4:00
استئارات کلسيم کاهش نفوذ آب و نمک در بتون

استئارات کلسيم کاهش نفوذ آب و نمک در بتون

امروزه بتون پرکاربردترين ماده مصرفي در صنايع ساختمان است که گرچه استحکام آن عموماً زياد است، با اين وجود با توجه به طبيعت متخلخل، همواره در معرض نفوذ رطوبت و بحار آب و نمک ها قرار دارد. علاوه بر اين انواع اسيد ها (به عنوان مثال CO2 و SO2 و غيره) نيز مي-توانند به داخل بتون نفوذ کرده و موجب کاهش pH مواد سيماني موجود در بتون شوند.

غشاهای ضدآب (Waterproofing Membranes)

سوگل برجيان، نازک ياراللهی شركت رزينفام


1- مقدمه

امروزه بتون پرکاربردترين ماده مصرفي در صنايع ساختمان است که گرچه استحکام آن عموماً زياد است، با اين وجود با توجه به طبيعت متخلخل، همواره در معرض نفوذ رطوبت و بحار آب و نمک ها قرار دارد. علاوه بر اين انواع اسيد ها (به عنوان مثال CO2 و SO2 و غيره) نيز مي-توانند به داخل بتون نفوذ کرده و موجب کاهش pH مواد سيماني موجود در بتون شوند. اين پديده همراه با مهاجرت کلرايد و ساير نمک هاي محلول در آب به عمق بتون، موجب خوردگي شديد سازه هاي فلزي داخل بتون خواهد شد. بنابراين همواره سعي بر اين بوده تا توسط روش هاي مختلف از نفوذ آب، بخار آب، اسيد و غيره به داخل بتون ممانعت شود.


يکي از روش ها، اضافه کردن برخي مواد افزودني (مانند لاتکس ها، استئارات کلسيم و غيره) به مخلوط بتون جهت کاهش نفوذ آب و نمک مي-باشد. اما به  دليل هزينه هاي زياد اين روش، از آن تنها در کاربردهاي ويژه همچون عرشه پل ها و پارکينگ ها استفاده مي شود. علاوه بر اين، اين-گونه اختلاط هاي بتني قابليت حفاظت از لايه سطحي بتن را نداشته و در مواردي که نيروهاي فشاري هيدرواستاتيک مستقيم حضور داشته باشند ، اختلاط  اين مواد افزودني نمي توانند مانع از نفوذ رطوبت در بتن شوند؛ بنابراين در چنين مواردي استفاده از غشاهاي ضدآب محافظ ضروري خواهد بود.

در ادامه توضيح مختصري درباره انواع مختلف غشاهاي ضدآب داده شده و سپس غشاهاي ضدآب بر پايه بسپارهاي امولسيوني و ويژگي هاي آن-ها شرح داده شده است.

 

2- انواع غشاهاي ضدآب

انواع غشاهاي ضدآب موجود را مي توان به دو دسته کلي تقسيم بندي نمود:

ورقه هاي غشايي از پيش ساخته  شده

اين ورقه ها عموماً قير اصلاح شده با لاستيک هستند که روي شبکه هايي از جنس پلي اتيلن به عنوان نگهدارنده اعمال شده اند. به دليل چسبندگي زياد قير، بر سطح اين ورقه ها يک لايه نازک به عنوان محافظ چسبانده شده است.

اين محصولات در ضخامت هاي بين 1 تا 2 ميليمتر و به صورت رول ارائه مي-شوند. براي بهبود ثبات ابعادي اين ورقه ها نيز مي توان از الياف شيشه استفاده کرد. با توجه به طبيعت چسبنده قير اصلاح شده با لاستيک، پيوستگي رول ها در نواحي اتصال آن ها به يکديگر حاصل مي شود.

سامانه هاي پوششي با قابليت اعمال در گستره ي وسيعي از ساخت بناها و ترميم بناهاي قديمي، غشاهاي ضدآب به طور مستقيم روي بتن از پيش ساخته، بلوک هاي بتني، آجرها و سنگ-ها اعمال مي شوند. از مهم ترين کاربردهاي اين سامانه ها مي توان به زيرسازي ديوارها در ساختمان ها، پل ها، بالکن ها، تونل ها، زيرزمين ها، سيلوها و پارکينگ ها اشاره کرد. از مرسوم ترين اين سامانه ها مي توان به قيرهاي امولسيوني اصلاح شده با لاتکس، محلول هاي آسفالت و لاستيک مصنوعي حلال پايه، اپوکسي هاي دو جزئي و غشاهاي مايع دوجزئي خودپخت شونده فاقد قير، پوشش هاي انعطاف پذير آب-پايه  تک جزئي و ملات هاي سيماني انعطاف پذير رقيق (تک يا دوجزئي) اشاره کرد.

 

3- غشاهاي ضدآب بر پايه بسپارهاي امولسيوني

اين غشاها يا به صورت ملات هاي سيماني و يا به صورت پوشش هاي مايع فاقد سيمان هستند. هر دو نوع اين سامانه هاي پوششي عموماً با ضخامت يکنواخت (بين 1 تا 3 ميليمتر) توسط قلم مو، غلتک، ماله و يا اسپري اعمال مي شوند. در همه موارد بايد توجه شود که علاوه بر مقاومت زياد غشا در برابر آب، چسبندگي قوي بين پوشش و سطح زيرآيند وجود داشته باشد تا از نفوذ آب از داخل و اطراف غشا جلوگيري شود. همچنين غشاهاي ضدآب کننده با توجه به نوع کاربردشان بايد در برابر مواد شيميايي (به عنوان مثال روغن ها و اسيدها) مقاوم بوده، هنگام استفاده در محدوده بازه حرارتي کاربردي انعطاف پذيري خود را حفظ کرده و در برابر فشارهاي هيدرواستاتيکي حتي در محل ترک ها مقاوم باشند. در صورتي که به عنوان لايه خارجي به همراه رنگدانه استفاده شوند بايد نسبت به شرايط آب و هوايي و گچي شدن نيز مقاومت داشته باشند.

ملات هاي سيماني در مقالات قبلي رزينفام توضيح داده شده اند، در اين مقاله به توضيح پوشش هاي فاقد سيمان پرداخته مي شود.

 

 

3-1- غشاهاي ضدآب فاقد سيمان

اين غشاهاي آب پايه مانند ساير پوشش هاي آب پايه، محدوديت هاي زيست-محيطي نداشته و پاکسازي تجهيزات اعمال آن ها نيز آسان است. برخي از مواقع تصور مي شود که پايداري اين پوشش ها نسبت به انواع حاوي سيمان کمتر بوده و ممکن است به مرور زمان به ويژه در شرايط مرطوب دچار فرسايش و تخريب شده و قابليت هاي کاربردي خود را از دست بدهند؛ همچنين تصور مي شود که اين محصولات مقاومت کمتري در برابر نفوذ بخار آب داشته باشند. اما قابل ذکر است که بسپارهاي امولسيوني با ويژگي هاي مطلوب به تازگي در ساخت اين غشاها بکار برده مي شوند که هيچ يک از مشکلات مذکور را ندارند.

البته مقاومت اين پوشش ها بسيار به نحوه، شرايط و ضخامت اعمال وابسته بوده و جهت جلوگيري از ايجاد مشکل حين و پس از اعمال آن ها نکات زير بايد مورد توجه قرار گيرند:

- هر گونه آلودگي در سطح زيرآيند موجب کاهش چسبندگي غشا مي شود.

- در صورت مرطوب بودن زيرآيند، زمان بيشتري براي خشک شدن غشا و دست يابي به ويژگي هاي مطلوب، مورد نياز است.

- در صورت وجود نايکنواختي در زيرآيند، بايد دقت شود که در کليه نواحي حداقل ضخامت مورد نياز ايجاد شود.

اگر بسپار امولسيوني انتخاب شده داراي Tg پايين و انعطاف پذيري مناسب باشد، حتي در دماهاي کم نيز ترک هاي ريز ايجاد شده در بتن توسط پوشش گرفته خواهند شد.

گرچه اين پوشش ها پس از پخت، لايه هاي يکنواخت، بدون شکاف، مقاوم در برابر سوراخ شدگي و آب بندي شده را تشکيل مي دهند، اما قابليت تراوايي بخار آب را نيز دارند.

امروزه بر طبق قوانين موجود در کشورهاي اروپايي، غشاهاي ضدآب اعمال شده روي سطوح بتني بايد تا دماي C °20- قابليت گرفتن ترک هاي ريز ايجاد شده در بتن زيرين را داشته باشند. بنابراين به تدريج بسپارهاي امولسيوني با Tg هاي کمتر که داراي قابليت پرکردن ترک هاي مويي حاصل در بتن در دماهاي کمتر هستند، وارد بازار شده اند. در صنعت نيز در مورد غشاهاي حاوي سيمان، استفاده از سامانه هاي حاوي مقادير بيشتري از بسپار امولسيوني (1> نسبت بسپار امولسيوني به سيمان> 0.8) در مقايسه با غشاهاي قديمي مرسوم تر شده است.

 

 

4- فرمول بندي غشاهاي ضدآب فاقد سيمان

در فرمول بندي اين غشاها مانند ساير فرمول هاي پوشش هاي آب پايه مي توان از پرکن ها، رنگدانه ها و ساير افزودني-هاي موردنياز در پوشش هاي آب پايه به همراه بسپار امولسيوني مناسب استفاده نمود. البته در بسياري از موارد نيز مي توان پرکن ها و رنگدانه ها را از فرمول حذف کرده و بسپار امولسيوني همراه با افزودني-هاي موردنياز به عنوان غشاي محافظ استفاده شود.

بسپارهاي امولسيوني مناسبي که امروزه براي ساخت اين غشاها استفاده مي شوند عموماً بر پايه لاتکس استايرن بوتادين و يا بسپارهاي امولسيوني استايرن اکريليک هستند.

در صورت تمايل جهت کسب اطلاعات بيشتر درباره فرمول بندي اين غشاها، بخش خدمات فني شرکت رزينفام پاسخ گو خواهد بود.

 

5- روش هاي آزمون

به طور کلي ارزيابي استحکام در برابر ايجاد شکاف، استحکام کششي، ثبات ابعادي و توانايي ضدآب بودن انواع غشاها اعم از پوشش هاي مايع و ورقه هاي از پيش ساخته بر اساس استاندارد ASTM D 4068 انجام مي شود. شايان ذکر است استحکام برشي کاشي سراميکي و ملات سيماني اعمال شده بر غشاي ضدآب کننده نيز بر اساس همين استاندارد ارزيابي مي شود.

مقاومت در برابر نفوذ آب و بخار آب

مقاوت غشاها در برابر نفوذ بخارآب بر اساس استاندارد ASTM E 96 سنجيده مي شود. براي انجام آزمون از ظرف کاسه مانند که حاوي مقدار مشخصي آب مقطر است استفاده شده و از طريق اندازه گيري وزن، ميزان نفوذ بخار از غشا تعيين مي شود.

ويژگي ضدآب بودن غشا در واقع توسط توانايي آن در تحمل فشار بارهيدرواستاتيکي 60 سانتيمتري بررسي مي شود. براي انجام آزمون از دستگاه نشان داده شده در شکل 1 استفاده مي شود. اين دستگاه يک لوله به شکل J (J-Tube) است که فيلم غشا در انتهاي خميده آن نصب شده، سپس آب به دقت از ارتفاع 60 سانتيمتر بالاي سطح غشا وارد لوله مي شود.

در بررسي مقاومت غشا در برابر نفوذ آب، مشاهده هر گونه ترشدگي يا رطوبت بر سطح غشا (حتي تشکيل يک قطره) در 48 ساعت اوليه آزمايش، نشاني آشکار از نفوذ آب بوده و غشا از نظر مقاومت در برابر نفوذ آب مردود شناخته مي شود.


فروشنده: شرکت بازرگانی پیشرو سلامت افروز خاورمیانه


مشخصات فنی:استئارات شیمیایی.استبلایزر 


کشور: ایران

حداقل سفارش: 500 کیلوگرم

حداکثر سفارش: 20 تن

نوع معامله: نقدی

بسته بندی: کیسه ۵۰ کیلویی

 

توضیحات: فروش انواع استئارات شیمیایی.استبلایزر.مستیقم ازتولیدکننده بدون واسطه


اطلاعات تماس

شرکت پیشرو سلامت افروز خاورمیانه 

09109064346: بیرانوند


 

کلمات کلیدی:

استئارات/استئارات کلسیم/استئارات آلومینیوم/استئارات سدیم /استئارات پتاسیم/استئارات منیزیم/استئارات روی/زینک استئارات/استئارات کلسیم/اسید استئاریک/عناصر فلزی/عناصر شیمیایی/فرمولاسیون پایدارکنندهای حرارتی/فرمولاسیون/پایدارکنندهای حرارتی/پایدارکننده/گرانول/اسید/PVC/پلیمر/کاپماند/پیگمنت/خنثی کننده /رباینده/آبگریز/محیط زیست/فلز/ضد چسبندگی/بهبود سیالیت/روان سازی/پودر/محصولات آرایشی/فرآورده های صنعتی/پوشش دهی/ایمنی/پایداری مناسب/ترکیبات آلی/میکرونیزه/سرامیک/لعاب کاری/گریس سازی/تغلیظ/امولسیفایر/یون/مک پتاسیم اشباع شده/اسیدهای چرب/تثبیت کننده/بوتادین/تولید لاستیک سنتتیک/تولید مونو و دی گلیسریدها/آمولسیون کننده/پودر سفید رنگ/تثبیت امولسیون/نفت/پتروشیمی/لاستیک/مستربج و کامپاند /صنایع رنگ/رزین/تثبیت امولسیون/کاربرد ستئارات/کاربرد استئارات کلسیم/کاربرد استئارات روی/فروش استئارات/ خرید استئارات /استابلایزر/پی وی سی




Oh snap! We just showed you a modal..

Because we can

Cool huh? Ok, enough teasing around..

Go to our W3.CSS Tutorial to learn more!

Modal footer

 

ارتباط با ما

تهران-خیابان فاطمی-روبروی وزارت کشور
6کوچه دوم-پلاک 19-طبقه سوم-واحد

+98 21 8605 2916دفتر

+98 9109064346موبایل

واتس اپ

info@business-ir.com

عضویت در اتاق های بازرگانی


عضویت در اتاق های بازرگانی

Powered by sa3.ir
Save
×

شرکت پیشرو سلامت افروز خاورمیانه